2010/07/04

Pastnieks zvana divreiz. Dzija


Šonedēļ man pienāca divas kartona kastes ar līmlenti, uz kuras ziliem burtiem rakstīts Latvijas Pasts. Tajās atradās nedaudz vairāk nekā divi kilogrami Latvijā vērpta Latvijas aitu vilna.

Patriotisku motīvu dēļ man pēdējā laikā aizvien spēcīgāk uzmācās vēlēšanās adīt mežģīnes no Latvijas vilnas. Sāku to meklēt un interesēties, kur tādu varētu dabūt, bet pa to laiku nopirku Fēru salās vērptu vienkārtīgo vilnu, kas izrādījās ļoti nevienmērīga - vietām nesamērīgi bieza, vietām atkal tik smalka un plāna, ka pavediens pārplīsa.


Tā nu ar Daigas palīdzību (viņai nav bloga, bet te varat redzēt viņas Ravelry profilu un lieliskos rokdarbus) esmu laimīgi tikusi pie divien kg vienkārtīgas vilnas dažādās krāsās. Sarkano (daļa no tās jau ir paglabāta manai adatu māsai Annai) un pelēko jau esmu satinusi kamolos. Dzijā bija krietni daudz augu izcelsmes krikumu, un kamolus tinot tos lasīju ārā, bet daļa no tiem vienalga vēl ir saķērušies pavedienā. Par spīti tam, priecājos par jaunieguvumu un domāju par dažādajām un skaistajām lietām, ko no dzijas adīšu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru